Posted on

Att kolla upp innan du anlitar städfirma för flyttstädning

Många som flyttar väljer att anlita en städfirma för att utföra sin flyttstädning. Det finns oerhört många fördelar med att ta professionell hjälp med flyttstädningen. Den kanske vanligaste anledningen till att många anlitar städhjälp är för att spara tid. Att flytta är otroligt tidskrävande och flyttprocessen brukar dessutom suga väldigt mycket energi. Att få lite avlastning är högt eftertraktat och uppskattat av många. En annan anledning till att få hjälp med flyttstädningen är för att det är otroligt viktigt att städningen blir noga genomförd. Om du väljer att ta in en städfirma för din flyttstädning är det dock många saker att fundera på och kolla upp gällande städfirman i fråga.

1. Är städfirman ett faktiskt företag?
För att du ska bli garanterad ett kvalitativt och professionellt resultat bör du säkerställa att städfirman du anlitar är ett faktiskt företag med F-skattsedel. Kontrollera att firman erhåller relevanta licenser för att arbeta i branschen och att de är etablerade på marknaden.

2. Är alla anställda försäkrade?
Denna fråga är högst relevant då det i regel är två försäkringar som är viktiga att kontrollera. Någon slags allmänförsäkring är viktig för att täcka skadestånd och dylikt om städarna råkar skada din egendom på något sätt. Den andra försäkringen är en kompensationsförsäkring, vilket är en försäkring som kan hjälpa till att täcka eventuella medicinska kostnader för städarna, om någon skadar sig på jobbet.

3. Har ni kollektivavtal?gör ditt flyttstäd med städfirma
Håll dig undan från städfirmor som anställer sina städare på korttidskontrakt, vilket tyvärr är tämligen vanligt förekommande inom städbranschen för flyttstädning. Städare på korttidskontrakt har ofta begränsad kunskap kring branschen och bristande erfarenhet. Kontrollera arbetarnas kompetens och fråga om intyg om du känner dig osäker.

4. Vad ingår i priset?
Självklart är det relevant att fråga om priset innan du skriver på ett avtal med en städfirma. Det är också viktigt att du får klart för dig vad som ingår i priset. En gråzoon gällande städfirmor är om priset inkluderas rengöringsprodukter och städmaterial. Seriösa städfirmor brukar själva ansvara för att ta med sig allt material de behöver. Du bör ändå kontrollera dessa aspekter för att inte råka ut för oväntade kostnader längre fram när fakturan rullar in.

5. Erbjuder städfirman ett kostnadsfritt offertförslag?
Det är högst relevant att du får ett kostnadsfritt offertförslag innan du kan bestämma dig för en städfirma att anlita. Offerten ska inkludera alla kostnader och tydliggöra vilka eventuella extra kostnader som kan tillkomma.

6. Erbjuder städfirman garanti?
Fråga din städfirma om de erbjuder någon garanti på den utförda städningen. Det är nämligen en otroligt trygghet för dig att bli garanterad ett kvalitativt resultat som möter dina förväntningar. Se till att garantin inkluderar att de lovar att åtgärda eventuella slarvfel i efterhand utan extra kostnad.