Posted on

Så kan du lättare hitta rätt bland flyttfirmor

Det finns en mängd flyttfirmor till förfogande när du ska genomföra en flytt. För att flytten ska bli bra är det viktigt att du gör en viss research kring flyttfirman innan du anlitar dem. På så sätt kan du öka chanserna att få en effektiv och enkel flytt.

När du står inför en flytt och vill anlita en flyttfirma som erixonflytt.se för att få hjälp är det viktigt att du gör ett genomtänkt val. Det finns en mängd olika flyttfirmor på marknaden och det är inte alltid enkelt att veta vilken flyttfirma som är den bästa. Det finns några bra tips som du kan ta med dig för att underlätta valet.

Alla flyttfirmor måste ha ett yrkestillstånd
Det är viktigt att flyttfirman har ett tillstånd för yrkestrafik. Ett företag som ska transportera bohag mot ersättning är tvungna enligt lag att ha ett sådant. Du kan kontrollera om flyttfirman du har tänkt att anlita har ett yrkestillstånd genom att gå in på Transportstyrelsens webbsida och kolla efter nyheter. Det du behöver för att kolla upp det är företagets organisationsnummer. Transportstyrelsen beviljar inte yrkestillstånd till företag om ekonomin är bristfällig eller om de ansvariga för företaget har begått något brott. Om en flyttfirma inte har ett yrkestillstånd är det mest troligt så att det även inte finns någon försäkring för flytten.

Flyttfirmor bör ha försäkring
När du anlitar en flyttfirma är det deras ansvar att det finns en giltig försäkring som kan täcka upp för eventuella skador. Du kan begära en kopia av försäkringsbrevet av flyttfirman för att säkerställa att de faktiskt har en transportöransvarsförsäkring. Det är viktigt att du ser försäkringen med egna ögon för att vara helt säker på att det flyttfirman säger stämmer. En annan viktig fråga att ställa till flyttfirman när du gör ditt val är hur de löser en eventuell bevakning av ditt bohag under tiden som själva flytten pågår.

Kontrollera priset och vad som ingår
Flyttfirmor kan ge olika priser för en flytt. Det viktigaste är att se till att priset räknas ut så noggrant som möjligt och att du står för dina åsikter om casinon utan spelpaus. Du vill helst undvika olika extra kostnader som tillkommer senare. Du kan begära att få veta hur de har kommit fram till priset och vad som ingår. Det är en fördel om du har vad som ingår skriftligt.

RUT-avdrag och flyttfirmor
När du anlitar en flyttfirma för att få hjälp med en flytt kan du använda dig av RUT-avdraget för att få ett bättre pris. Det är dock viktigt att du begär en tydlig specifikation av kostnaderna och ser priset utan RUT-avdraget inräknat. Skatteverket har en generell uträkning på att transportkostnaden för en lätt lastbil bör ligga kring 70 kronor per mil. Om priset är lägre kan det vara så att flyttfirman försöker att baka in transportkostnaderna i arbetskostnaderna eftersom de kan få dem subventionerade. Om detta förekommer kan du riskera att få avslag till delar av RUT-avdraget.