Posted on

Olika typer av flytthjälp 

Det finns väldigt många typer av flytthjälp som du kan ta del av. Det spelar ingen roll om du är privatperson eller företagare. Om du vill ha hjälp med en privat flytt kan du få assistans med allt som en vanlig flytt kräver. Det kan vara allt från att transportera en enstaka möbel till ett helhetspaket. Om du väljer det sistnämnda står firman för allt från material till återvinning. De kan även packa upp möbler och ägodelar i ditt nya hem om du skulle vilja och städa inför flytt. 

Få flytthjälp till utlandet 

Om du ska göra en större flytt till ett land utanför Sverige behöver du säkerligen också en del hjälp. Då kan en del flyttfirmor hjälpa till med transporten i hela Europa. Det brukar inte spela någon roll hur stort eller litet bohag du har. Ibland kör de även enstaka möbler om du har behov av det. Du kan normalt skräddarsy tjänsten så du får hjälp med precis det du behöver. Det är bara att höra med en enskild flyttfirma exakt vad som ingår. 

Att flytta som företag 

Ibland kanske du behöver flytta som företag för att de nuvarande lokalerna har blivit för små eller för att hyreskontraktet har gått ut. Oavsett anledning kan du alltid få hjälp med flytten som företagare. Då sköter firman all logistik. Målet är alltid att din verksamhet ska kunna fortgå utan större störningar. Flyttfirmor brukar även vara väldigt flexibla och anpassa sig efter dig som företagare. Du brukar alltid kunna be om en första kostnadsfri offert innan du binder dig till ett avtal. 

Få hjälp med återvinning 

De flesta flyttfirmor har idag också fokus på hållbarhet och gör sitt yttersta för att hjälpa dig med gamla möbler och avfall. Därför kan de transportera bort möbler som du inte ska ta med dig till det nya hemmet. De kan antingen lämnas in på en återvinningscentral eller till en second hand-butik. Det kan du boka separat eller i samband med din flytt. 

Flexibla tjänster som passar alla 

När det kommer till flytthjälp kan du räkna med att de flesta flyttfirmor är väldigt flexibla och kan skräddarsy en lösning som passar dig. Det är bra att börja planera en flytt i god tid för att undvika stress och förseningar. Då är du också säker på att flyttfirman kan komma det datum som passar dig. Om du vill låna flyttkartonger i samband med din flytt så brukar de levereras några veckor innan. Då hinner du även packa allt i lugn och ro. Sedan hämtar flyttfirman upp kartongerna några veckor efter att flytten är avklarad. Det brukar vara en väldigt smidig lösning.