Posted on

Fokusera rätt när du ska renovera din villa inför försäljning 

Om du planerar att sälja din villa så finns det många saker att tänka på för att du ska kunna få ut så mycket som möjligt på affären och hitta badrumsrenoverare Då de flesta av oss inte har helt obegränsat med pengar och kan göra vid precis allting så kan det vara nödvändigt att göra en prioritering och att lägga fokus på det som har allra störst påverkan på huset och dess värde. 

Först och främst måste du göra upp en lista över det som verkligen måste fixas. Har du till exempel fuktskada i källaren eller ett trasigt trappräcke så måste du få dessa fixade – antingen på egen hand eller med experthjälp. Vissa renoveringar är också av mindre slag och kan ändå höja fastighetens värde enormt. Då är det inget att tveka om, utan det är då en självklar investering att genomföra dem. Efter dessa självklara fall finns det några bra prioriteringar att göra. 

Fokusera på det första intrycket 

Att det första intrycket är viktigt är inte bara en klyscha, så se till att de saker som potentiella köpare kommer att se först är i fint skick. Det innebär bland annat att du ser till så att trädgården – med fokus på framsidan – är fin och att gräsmattan inte har hunnit bli vildvuxen. Husets fasad och tak är också viktiga att göra fina, och eventuellt att anlita hjälp med. Det första intrycket av husets insida är lika viktigt, och det innebär hallen. hallen i hus, särskilt om de boende är en barnfamilj, lätt kan bli något av ett stökigt avlastningsrum med många skor, ytterkläder och annat så är det viktigt att presentera det så städat och organiserat som möjligt, vilket har effekten att intressenter imponeras när de mentalt jämför hallen med den i sitt nuvarande hem. Om du väljer att måla om i hallen kan du även uppnå en önskvärd effekt genom att måla hallen i ljusa, neutrala färger då dessa får rummet att upplevas som större och öppnare. 

Kök och badrum är bland de viktigaste rummen 

Efter det första intrycket är köket och badrummen de rum som du bör lägga ditt fokus på, då de är bland de allra viktigaste platserna i ett hem. Om köket ser omodernt ut, vilket lätt händer om det har gått ett decennium eller två sedan huset renoverades sist, så är det något du bör titta på att renovera. Se även till att både kök och bad känns hygieniska och fräscha, och att det inte finns några uppenbara problem med dem. Ta gärna också kontakt med en mäklare som kan se över din villa och ge dig mer specifika råd som gäller för just din fastighet och i ditt område. Många mäklare gör detta gratis, med förhoppningen att du tar hjälp av dem även med själva försäljningen.