Posted on

Dags att flyttstäda – Vi har tipsen! 

Har du bestämt dig för att flyttstäda på egen hand? Då har du en hel del jobb framför dig. Idag väljer många att ta hjälp av en professionell städfirma för att få hjälp med städningen, men visst finns det fortfarande de som väljer att göra arbetet själv. För att du ska kunna flyttstäda riktigt bra är det alltid bäst om bostaden är så tom som möjligt, men eftersom detta inte alltid är möjligt i praktiken kan du behöva ta till några smarta knep. 

Vi har tagit fram de absolut bästa tipsen för dig som ska flyttstäda och som behöver råd och vägledning för att arbetet ska gå så smidigt som möjligt. 

Tips- Så flyttstädar du bäst 

  1. Skriv ut en checklista

En flyttstädning måste innehålla ett flertal moment för att den ska anses vara komplett och riktig. Det är många olika städmoment som du behöver komma ihåg och därför kan det vara en god idé att skriva ut en checklista. Det finns många olika checklistor som du kan använda dig av. För varje moment du utför kryssar du för punkten på listan. 

  1. Städa medan du packar

Ett hem fullt av kartonger är svårare att städa än ett som är helt tomt, men ibland finns inte möjlighet att tömma hela bohaget på en och samma gång. Har du ett extra rum i bostaden kan du med fördel se till att städa klart hela rummet och sedan använda det till förvaring av alla kartonger. Visst kan du behöva dammsuga en extra gång på flyttdagen, men det är bättre än att försöka städa hela hemmet med kartonger i varje hörn. 

  1. Ta inte all städning på en och samma dag

Det kan låta logiskt att avse en hel dag för flyttstädning, men då det är ett tufft jobb kan du behöva mer tid än så. Gör ett schema för varje rum så behöver du inte lägga ner allt för mycket tid på själva städningen. Det hinner sällan bli speciellt smutsigt på några dagar innan du ska flytta. Fönsterna kan du t.ex. putsa en hel vecka innan flyttdatum. 

  1. Använd bra rengöringsmedel

Det finns få saker som är lika frustrerande som att ligga på knä på golvet och skura tills händerna svider. Investera i riktigt bra rengöringsmedel som hjälper dig att ta bort fläckar, fett och smuts, utan att du behöver gnugga speciellt mycket. Idag finns det t.ex. många medel som bara behöver ligga på fläcken en stund och verka och som sedan kan torkas bort för ett rent och fläckfritt resultat. Slit inte ut dig i onödan! Satsa även på bra städartiklar och material, så att du kan städa så ergonomiskt och skonsamt mot kroppen som möjligt.